Flexibele zonnepanelen kopen

Flexibele zonnepanelen kopen doe je al vanaf 40 euro. Goede aanbiedingen voor een flexibel zonnepaneel kopen zorg voor energie vrijheid op boot en camper.

Flexibele zonnepanelen kopen vraagt eerst wat nader onderzoek. Ze zijn niet oneindig flexibel maar op een straal van 5 meter kunnen ze prima gebogen worden. In de praktijk is dat meer dan voldoende voor een boot of camper en gebogen schuurdak. Lees de mogelijkheden of bekijk de prijs aanbiedingen

We gaan nu verder op de soorten

Subsidie voorwaarden

Er zijn een aantal voorwaarden waar aan voldoen moet worden wil men in aanmerking komen voor subsidie van de flexibele zonnepanelen. Het hele systeem moet een minimaal vermogen kunnen leveren van 600 watt piek. Gemiddeld hebben de zonnepanelen gemiddeld 1400 watt piek. Dit is ongeveer 10m2 aan zonnepanelen. De subsidie van de installatie vindt plaats tot maximaal 3500 watt piek. Je kunt dus maximaal een bedrag van 650 euro terugkrijgen op de zonnepanelen installatie. Als je aan de voorwaarden voldoet kun je nu de keuze maken en hier gebruik van maken. Je kunt de flexibele zonnepanelen dan nu aanvragen en dan worden ze binnenkort bij jou geplaatst. Wanneer de flexibele zonnepanelen er eenmaal liggen begint het terugverdienen meteen, ook dat is een plan van meerdere jaren, maar het is de investering meer dan waard!

Kiezen

Er zijn verschillende soorten zonnepanelen, maar als je voor de flexibele zonnepanelen kiest, wil dat zeggen dat je meteen kunt ervaren wat de voordelen zijn. Ze zijn namelijk erg buigzaam en dit zorgt er voor dat ze flexibel zijn en dus op veel daken geplaatst kunnen worden. Als je deze flexibele zonnepanelen ook wilt gebruiken en je wilt weten of je dak hier geschikt voor is, dan kun je altijd advies vragen. Er kan dan ook meteen worden berekend wat de kosten zijn voor de flexibele zonnepanelen en dan kun je de subsidie aanvraag indienen. Als deze goed wordt gekeurd krijg je gemiddeld 15% terug, dit scheelt toch weer in de investering. Het is een investering voor de langere termijn, daarom verdien je hier ieder jaar je geld mee terug. Na een aantal jaar heb je de investering terugverdiend en dan doe je er alleen nog maar je voordeel mee (je blijft dan geld verdienen aan de flexibele zonnepanelen).

Als je wilt kiezen voor de flexibele zonnepanelen kun je dat nu doen, je kunt anderen vragen en dan ontdekken wat jouw voordelen zijn. Anderen delen graag ervaringen met jou. Je kunt dan ook meteen een aanvraag indienen om te kijken of dat je in aanmerking komt voor de flexibele zonnepanelen subsidie. Deze keuze kun je niet zomaar maken, je zult even prijzen op moeten vragen en dan een keuze moeten maken of dat je hier voldoende rendement uit kunt halen. Het is namelijk een investering voor de langere termijn die je zelf terug kunt verdienen binnen een aantal jaar.

  1. Verbouwen 122 | Flexibele Zonnepanelen En Andere Zonnepanelen Ontwikkelingen Verbouwkosten.com 06:43

Op het dak

Na de glazen platen op het dak is er meer en meer vraag naar ‘mooie’ zonnepanelen op het dak. En dat dan tegenwoordig best goed met mooie oplossingen zoals volledig zwarte zonnepanelen en dakpan zonnepanelen of flexibele zonnepanelen, toch blijft er een vraag onbeantwoord: Wat kan ik doen als ik de zonnepanelen direct op het dak wil toepassen? Daarom zie je hier de mogelijkheden voor een flexibel zonnepaneel op dak.

Er zijn eigenlijk 2 manieren flexibele zonnepanelen op het dak:

  1. De complete integratie. Hierbij zijn er geen standaard zonnepanelen maar zijn deze helemaalmooi geïntegreerd in een compleet dak. Dan is er dus geen bestaand dakvlak meer. Dit noemt men officieel BIPV producten.
  2. /n

  3. Bij uiterlijke integratie gebruik je een normaal zonnepaneel waarbij je zorgt voor een mooie uiterlijke integratie. Dit zijn soms best uitgebreide systemen waarbij de dakranden en ook de goten en nok verhoogd worden. Dan ligt alles mooi in 1 lijn.
  4. /n

Zo’n compleet dakpakket met zonnepanelen scheelt kosten en dat maakt het pakket dunner en lichter. Dus dat maakt het dak mooier, goedkoper en is beter voor het milieu want je hoeft geen 2 constructies te maken 😉

Hoe het precies werkt:
Zonder dit bericht te technisch te maken is de afkorting BIPV goed om te noemen. Het is de afkorting voor Building Itegrated PV Systems, waarbij de PV betekent: Photo Voltaic (oftewel zonnepanelen). Meer technische informatie over BIPV is bijvoorbeeld te vinden op de site van Agentschap.

Zonnepanelen op dakplaten

Voorbeelden van mooie gebogen daken zijn aluminium dakbedekking met zonnepanelen, een zonneboiler als dak voor warm water of sandwichpanelen met zonnepanelen als dak.

Flexibele zonnepanelenZonnepanelen in het dak verwerkt

Sommige woningeigenaren twijfelen over zonnepanelen. Ze willen op zich wel zonnepanelen maar met 2 voorwaarden:

  1. ‘als het maar mooi is’ en
  2. /n

  3. als ik het maar snel heb terugverdiend.
  4. /n

Hoe onopvallend een zonnepaneel op het dak is, blijkt dus weer belangrijk. Dus dat vraagt om een dunner dakpakket dus vroegen producenten zich af hoe het zou zijn als de zonnepanelen het dak zelf zouden zijn. Dit scheelt een laag dakafwerking onder de zonnepanelen.

Zonnepanelen aan elkaar koppelen

Je ziet steeds meer daken die compleet zijn afgewerkt met zonnepanelen. Met de nieuwe oplossingen is het ook helemaal waterdicht. De zonnepanelen zelf zijn de waterkering en de naden worden netjes afgedicht. Hier zie je een Amerikaans woning project met aluminium sandwichpanelen met zonnepanelen erop:

Dak-zonnepaneel systemen

Je zal begrijpen dat zonnepanelen niet echt goedkoop zijn en dat is een systeem met zonnepanelen daarin als dak ook niet echt. Toch vallen de totaalkosten redelijk mee als je een volledig nieuw dak nodig hebt. Want je hoeft dus maar één dak te kopen en niet 2 losse systemen (eerst een traditioneel dak en dan pas zonnepanelen). Deze dak-zonnepaneel systemen zijn dus vooral geschikt voor nieuwbouw en renovatie waarbij — naast het slim benutten van zonnepanelen — een compleet nieuw dak nodig is.

Flexibele zonnepanelenZonnepanelen direct als dakafwerking

Door ze direct te gebruiken als dakafwerking kunnen ook bedrijven er voordeel van hebben voor grote oppervlaktes. Een praktisch voorbeeld was het ontwikkelen van betaalbare oplossingen voor een groot oppervlakte. Denk aan een bedrijfshal of kassenbouwer. Deze design zonnepanelen geven naast elektriciteit ook nog eens een duurzaam imago aan de eigenaar van het gebouw of woning.

Zonnepanelen in dak serre

De BIPV zonnepanelen worden steeds meer gebruikt in het dak van een serre (dus als het dak van de serre) of voor een carport. Want veel bestaande woningen hebben een goed dak en bij de meeste verbouwingen zijn alleen nieuwe kozijnen en afwerkingen nodig of moet men het huis isoleren. Maar een serre of aanbouw is vaak wel nieuw en daar is dus een nieuw dak nodig, evenals bij carport met zonnepanelen.

Zonnepanelen printen

Met een printer kun je ook zonnepanelen printen want de techniek ervoor is beschikbaar. Bekijk hier wat je hebt aan het printen van zonnepanelen. Door gebruik te maken van een printer, fotovoltaïsche inkt en een printtechniek die vergelijkbaar is met het printen van afbeeldingen op T-shirts. Met een printer kunnen zonnepanelen op een doorzichtig vel plastic van A3-formaat worden geprint.

Gewoon op papier

Het lijkt misschien nog te nieuw of te veel startrek maar het kan echt: zonnepanelen printen. Gewoon op papier is het met een dure printer om direct op het papier zonnepanelen te printen. En deze werken dus echt en de bedrukte zonnepanelen op het papier kun je dus aan sluiten op de installatie. En die geprinte zonnepanelen zijn zo te gebruiken als energiebron.

Zonnepanelen printen, hoe werkt dat?

Maar hoe gaat dat nu, die zonnepanelen printen? Met behulp van een proces dat het beste vergelijkbaar is met het bedrukken van de binnenkant van bv een chips-zak met die bekende zilveren laag. Het printen van de zonnepanelen beschadigt net als die zilverlaag het papier niet.

Zonnepanelen printen

Het printen op papier van zonnepanelen is niet heel nieuw eigenlijk want meerdere bedrijven zijn ermee bezig. Deze laatste waren Amerikaanse wetenschappers en die zijn niet de eersten die proberen om onderdelen van te drukken. Maar tot nog toe was het altijd nodig om het papier eerst vooraf te coaten met een beschermende laag. Met deze techniek kan het zonder die coating omdat het tijdens het drukproces gas in plaats van vloeistof gebruikt.

Voor gebouwen

Dit kan dus en ook zouden de vellen kunnen worden verwerkt in laptopbehuizingen en de ruiten van gebouwen. Het materiaal kan bovendien op bv metaal worden geprint, zodat het eenvoudig en relatief goedkoop kan worden toegepast in allerlei bouwmaterialen zoals geprinte zonnepanelen op het dak.

Opbrengst

De zonnepanelen produceren volgens de producten 10 tot 50 watt per vierkante meter en ze worden steeds beter en er ontstaat minder afval. Deze nieuwe geprinte zonnepanelen kunnen zeker zo’n hoog rendement halen als de bekende zonnecellen van silicium, denken wetenschappers.