Toepassingen

zonnetentWelke Toepassingen voor een flexibel zonnepaneel heb je nu eigenlijk? Je kunt zonnepanelen toepassen in een zacht doek, tent, om een gebogen oppervlakte, op auto’s en in dakpannen!

Toepassingen

Door de flexibele vorm van de zonnepanelen zijn er best veel toepassingen voor de dunne beweeglijke zonnecellen en die kunnen verwerkt worden op en in veel materialen. Denk aan de overkapping voor de auto als hij stilstaat en voor in een tent op je vakantie. Dan kun je lampen aandoen vanuit de tent en je telefoon en laptop opladen.

Toepassingen flexibele zonnepanelen

Dit is geen toekomst maar daadwerkelijke praktijk!

Flexibele zonnepanelen op tent

zonnetentDe zonnetent is een mooie nieuwe ontwikkeling van zonnepanelen op een tent. Ontdek alles over de coole en handige zonnepanelentent.

Flexibele zonnepanelen op auto

Geen oververhitte auto, wel een volle accu dachten ontwerpers uit Turkeije. Het systeem van de designers is ontwikkeld uit een lokale frustratie en dat is vaak de beste vorm van het bedenken van een nieuw product. Bijna nooit is er een zonnetentparkeerplaats in de schaduw te vinden. Deze zogenaamde V-Tent klapt over de auto heen en zorgt met holle buisjes voor verkoelende ventilatie. In eerste instantie werd er dan ook gedacht aan een versie met reclame in plaats van zonnepanelen.

Flexibele zonnepanelen op dak

toepassingen flexibele zonnepanelenJe kunt ook zonnepanelen oriënteren om een gebogen dak of in de pannen. Zonnepanelen in de vorm van dakpannen zorgen voor een bijzonder mooi aanzicht. De Zonnepan is de dakpan met daarin een klein zonnepaneeltje en meer is het eigenlijk niet. Deze zijn toepasbaar voor nieuwbouw en renovatie. Maar denk ook aan monumenten want daar is dit een fraai alternatief voor normale zonnepanelen. De zonnepan wordt nu door heel Nederland geleverd. Bekijk hier meer over de dakpannen met zonnepaneel erin.