Flexibel zonnepaneel prijs

Flexibel zonnepaneelDe flexibel zonnepaneel prijs zit tussen 40 en 300 euro voor een flexibel zonnepaneel. Ben je benieuwd naar meer kosten van een flexibel zonnepaneel?

Dan is het belangrijk om te weten hoeveel zonnepanelen je nodig hebt om op je dak te laten plaatsen en hoeveel rendement je er uit kunt halen en binnen welke tijd. Het belangrijkste is dat je gaat bepalen hoeveel stroom je op wilt wekken per jaar, aan de hand daarvan kun je dus beslissen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt. Gemiddeld hebben de meest gangbare zonnepanelen een vermogen van 240 Watt piek. 0,85 kilowattuur staat gelijk aan 1 Watt Piek. Als je dan gaat berekenen hoeveel KwH je op jaarbasis op wilt wekken geeft dan weer hoeveel zonnepanelen je nodig hebt (aan de hand van een tabel). Er kan dan gekeken worden naar de kosten en zo kun je ook de kosten per flexibel zonnepaneel berekenen.

Flexibel zonnepaneel prijs

Als je bijvoorbeeld 500 kWh per jaar wilt opwekken, dan heb je 588 Watt Piek nodig aan het vermogen van zonnepanelen. In totaal heb je dan twee of drie zonnepanelen nodig. Als je 1000 kWh wilt opwekken per jaar, dan heb je een vermogen van 1166 Watt Piek aan zonnepanelen nodig en dat staat gelijk aan vijf zonnepanelen. Wil je 5000 kWh aan vermogen van de zonnepanelen dan staat dat gelijk aan 5881 Watt Piek en aan 24 tot 25 zonnepanelen. De keuze die je maakt is echt afhankelijk van hoeveel kWh je per jaar op wilt wekken aan energie.

Kosten

Er kan nu gekeken worden naar de flexibel zonnepaneel kosten, als je kiest voor drie zonnepanelen dan zijn de kosten tussen de 900 en de 1200 euro, maar daar komen nog 500 euro bij voor de installatiekosten. Er kan ook een keuze worden gemaakt voor acht zonnepanelen, dan gaat het over een bedrag van 3800 tot 4000 euro, de installatiekosten bedragen dan 1000 euro. Je zou ook voor 19 zonnepanelen kunnen kiezen, dit staat gelijk aan 4220 Watt Piek en de kosten zijn dan tussen de 7800 en de 8400 euro en de installatiekosten bedragen 1750 euro.

Berekenen

De flexibel zonnepaneel kosten kan worden vastgesteld als je weet hoeveel kWh je per jaar wilt opwekken. Aan de hand daarvan kan dan worden berekend wat het je gaat kosten. Neem daarom nu de tijd om de prijzen op te zoeken en te berekenen, dan weet je wat het je gaat kosten. Je kunt dan meteen bekijken wat je aan subsidie terugkrijgt en aan de hand daarvan kun jij de keuze maken voor de flexibele zonnepanelen. Het is belangrijk dat je daarbij diverse prijzen op gaat zoeken zodat je deze met elkaar kunt vergelijken, de prijzen kunnen namelijk per aanbieder wisselen. Als je de installatiekosten meeneemt bij de vergelijking kun je echt zien wat het verschil is. Maak daarom ook dat onderscheid en maak de keuze voor het flexibel zonnepaneel, je haalt er voldoende rendement uit de komende jaren! Het belangrijkste is dat je zelf de voordelen kent van deze flexibele zonnepanelen, buigzaam en betaalbaar!

  1. Verbouwen 122 | Flexibele Zonnepanelen En Andere Zonnepanelen Ontwikkelingen Verbouwkosten.com 06:43

Kopen

Een flexibel zonnepaneel kopen is iets wat we steeds meer horen… De vraag: ‘Waar kan ik een flexibel zonnepaneel kopen?’ wordt meer en meer gesteld en dat is best te begrijpen. Want de buigbare folie van zonnepanelen is natuurlijk een stuk handiger dan glazen harde zonnepanelen. Dus de voordelen vragen om een goede leverancier van de flexibele zonnepanelen.

Flexibel zonnepaneel

En die zonnecelfolie is dus dunner en buigzamer dan normale panelen en licht van gewicht. Deze zonnecelfolie zal het gebruik van zonne-energie voordeliger maken en kan aangebracht worden op het dak, de gevel of op de muur van huizen en gebouwen. Maar er is meer mogelijk. De folie kan geïntegreerd worden in dakdelen, muurpanelen en zonneschermen wat het praktisch in gebruik zal maken. Blijkbaar heeft de universiteit van Utrecht patent op het product.

De nieuwe productievorm op rollen van 30 cm bij 6 meter zal veel meer energie gaan opleveren. Wat het rendabel zal maken voor de burger om het materiaal op het dak van het huis te laten aanbrengen of natuurlijk zelf aan te brengen.

In de nabije toekomst moet het mogelijk worden om subsidie voor de aankoop van folie en het aanbrengen op je huis te krijgen.

Keuze

Daarom zijn we gaan zoeken en er zijn als wat mogelijkheden zagen we bij tips op te besparen. Ze noemen het een oprolbare zonnecelfolie. Maar er is niet veel keuze. Helianthos, een dochter van de energiemaatschappij Nuon, produceert in een proeffabriek in Arnhem de zonnecelfolie aan rol voor toepassing in pilotprojecten. Dit bedrijf, Helianthos zag in 1996 het levenslicht als research- and developmentproject van Akzo Nobel. In 2006 kwam Helianthos volledig in handen van Nuon, en in juni 2009 opende de proeffabriek haar deuren. Hier wordt gewerkt aan de ontwikkeling van flinterdunne, flexibele zonnecellen en de grootschalige productie van deze cellen ‘aan de rol’ De IKEA in Duiven schijnt een proefdak te krijgen om dit materiaal uit te proberen.

Meer info

Concreet zijn er dus een aantal ontwikkelingen op dit vlak maar is het voor zover wij weten nog nergens te koop, zo ja dan horen we het graag en laat het hieronder aub weten. Zonnepanelen zijn wel op meerdere plaatsen te koop en hier zijn de prijzen te vergelijken.

Kosten Zonnecellen

Door het vergelijken van de zonnecellen kom je er achter wie het beste aanbod heeft voor jou. Op deze pagina zie je de kosten van zonnecellen zodat je ze nog sneller terugverdiend! Of bekijk hier meer over zonnecellen.