Flexibele zonnepanelen rendement

Flexibel zonnepaneelJe hebt het misschien de laatste tijd al gehoord, de prijzen van de flexibele zonnepanelen blijven dalen. Dit zorgt er voor dat veel mensen zelf stroom op willen wekken. De zon schijnt hier niet heel vaak in de wintermaanden, maar in de lente en in de zomer kun je veel energie opwekken door de zonnepanelen te laten plaatsen. Er moet natuurlijk altijd worden gekeken of dat een zonnepaneel voldoende op gaat brengen.

Lees de mogelijkheden of bekijk de prijs aanbiedingen.

 

flexibel zonnepaneel kopen

De opbrengst van een flexibel zonnepaneel is voor veel mensen van groot belang, er moet dan ook eerst gekeken worden of dat je dak hiervoor geschikt is. Het grote voordeel is dat bij de flexibele zonnepanelen de panelen buigzaam zijn en dus erg flexibel.

Hoe lang gaan de zonnepanelen mee?

Gemiddeld gaan de zonnepanelen 25 tot 30 jaar mee. Het is niet precies te zeggen wat de daadwerkelijke opbrengst is van de flexibele zonnepanelen. Dit hangt namelijk af van een aantal factoren. Zelfs de inflatie moet hierin worden meegenomen en de rente die je over het bedrag hebt teruggekregen als je geld hebt belegd. Ook wanneer je geld op de spaarrekening hebt gezet moet je dit meenemen in de opbrengst berekening van de flexibele zonnepanelen. Het is in ieder geval wel een rendabele investering, het verdient zichzelf namelijk wel terug en het zorgt voor winst.

De zonnepanelen opbrengst berekening

De opbrengst kan deels worden berekend aan de hand van de flexibele zonnepanelen als je weet hoeveel je er wilt laten plaatsen. Steeds meer mensen maken gebruik van de flexibele zonnepanelen, deze zijn flexibel en kunnen op veel daken worden geplaatst. Als je veel energie op wilt wekken is dat een goed teken, je gaat de investering ook gemakkelijk terugverdienen de komende jaren, maar er moet wel veel worden meegerekend als je de precieze opbrengt van de flexibele zonnepanelen wilt weten. Het gaat er om dat je weet dat het zichzelf terug gaat verdienen en dat het uiteindelijk winstgevend gaat zijn, dit kan bij de een sneller zijn dan bij de ander. Maar de flexibele zonnepanelen zijn een investering die je doet voor de langere termijn, je gaat op de langere termijn alle investeringskosten er uit halen en het uiteindelijke doel is winst maken. En het milieu wint er veel mee, als je kiest voor de flexibele zonnepanelen want je kunt nu voortaan zelf energie opwekken.

Zonnepanelen prijsopties

Als je de opbrengt wilt berekenen dien je eerst te weten wat het je gaat kosten als je de flexibele zonnepanelen laat plaatsen. Het is belangrijk dat je weet hoeveel zonnepanelen je krijgt en wat hiervan het bedrag is, dan kun je uitrekenen hoeveel tijd het nodig heeft om dat terug te verdienen. Als je maar weet dat het uiteindelijk doel is, beter zijn voor het milieu, zelf energie opwekken en uiteindelijk geld besparen, dus winst maken omdat je zelf energie opwekt. Vraag daarom nu aan anderen wat het hen heeft gekost, ontdek de voordelen van de flexibele zonnepanelen. Het eerste voordeel is dat ze buigzaam zijn en op veel daken geplaatst kunnen worden. De andere voordelen ontdek je zelf als je nu voor de flexibele zonnepanelen kiest.

Dunfilm zonnepanelen

Dunne film zonnepanelen is ook een flexibel zonnepaneel dat op de gevel kan maar ook op gebogen oppervlaktes op het dak. Handig dus! Traditionele zonnecellen hebben een absorberende laag van 350 micrometer dik, terwijl deze laag bij dunne-film zonnecellen slechts één micrometer dik is, veel minder dus. Er is dus relatief weinig halfgeleider-materiaal nodig in de productie van een dergelijke cel. Gevolg hiervan is dat zonnecellen gebaseerd op dunne film technologie erg licht, buigzamer en goedkoop zijn.

Dunne film zonnepanelenBlad gebouw

Dunne film zonnepanelen worden al toegepast zoals op het blad gebouw in Apeldoorn. De feestelijke opening vond vorig jaar plaats in het Informatiecentrum Ecofactorij, op ook zo hetende industrieterrein in Apeldoorn. Dit mooie duurzame voorgegeven pand (de bladvorm is geinspireerd door hetzelfde logo van de gemeente Apeldoorn) is onlangs opgeleverd en bevat diverse toepassingen om het energieverbruik laag te houden. Daaronder gebruiken ze op de gevel de dunne film zonnepanelen en zo ziet het eruit:

Dunfilm zonnepanelen

De termen worden nogal door elkaar gebruikt, zo hoor je dunne film zonnepanelen, dunfilm panelen en dun film panelen. De dunfilm zonnepanelen, worden daarnaast wat technischer ook amorfe zonnepanelen genoemd, en ze verschillen van de mono en poly-panelen in productiegrondstof. Waar de andere twee types zijn gevormd uit kristalsilicium, bestaan de dunfilm panelen uit een glas of ander substraatmateriaal waarover een fotovaltaïsch actieve laag wordt afgezet. Deze laag is erg dun, vandaar de naam dunfilm. Door het ontbrekende siliciumkristal is een dun-film zonnepaneel veel goedkoper in productie en daarom ook goedkoper voor de consument. Deze dunne film zonnepanelen hebben een relatief hoge opbrengst, ook bij niet ideale oriëntatie van het dak.

Dunne film zonnepanelen eigenschappen

De grote verbeteringen in de techniek zitten nu in de productiemethoden – een teken dat de technologie volwassen wordt. Verdere verbeteringen van het rendement zijn ook nog mogelijk maar vragen andere ontwerpen van cellen en modules: een stap naar de volgende generatie van de technologie. Bij dunne film zonnepanelen technologieën is er nog veel beweging in alle onderdelen van het product en daarmee veel mogelijkheden voor verbetering.

Rendement

Het rendement wordt steeds beter en zijn nu vaak nog hoger rendement dan glas. Maar als men gaat kijken naar de kosten per opgewekte kilowatt komt men ongeveer gelijk uit. Een ander voordeel is bestendigheid van het materiaal, zo zijn de amorfe panelen flexibeler dan de andere twee types en dat is wel handig. Deze flexibele zonnepanelen hebben in bepaalde situaties zijn voordelen.

Wat zijn dunne film zonnepanelen?

Traditionele zonnecellen gebaseerd op silicium-wafels hebben een relatief complex productieproces en zijn dus vrij De dunne film zonnepanelen zijn nog steeds best duur maar best goedkoop om te maken. Dus wat je betaald is een realtief groot deel ‘echt’ materiaal en niet zoveel arbeid. De dunne film zonnepanelen worden als volgt gemaakt:

  • Rollen aluminium-folie gaan door een pers net al bv een krant.
  • /n

  • Op de volgende pers wordt afhankelijk van het celtype een laag zonne cel materiaal aangebracht, welk materiaal dit is, hangt af van de producent.
  • /n

  • Op maat maken van de lossen vlakken panelen.
  • /n

  • Daarop wordt een transparante beschermingslaag aangebracht.
  • /n

  • Een printer laat een dunne laag inkt achter.
  • /n