Oprolbaar zonnepaneel

oprolbaar zonnepaneelEen oprolbaar zonnepaneel kan mee onderweg, op de boot, camper of handig ergens omheen gevouwen worden. Zo heb je overal gratis elektriciteit bij de hand en voel je je vrijer!

Oprolbaar zonnepaneel

Het klinkt mooi, zo’n oprolbaar zonnepaneel maar de meeste mensen die het voor het eerst zien zijn werkelijk verbaasd hoever de flexibele zonnepanelen technologie al is! De flexibele zonnepanelen van de vele fabrikanten zijn verkrijgbaar als direct toepasbare producten zonder dat deze aanvullend behoeven te worden bewerkt of gelamineerd.

Oprolbare zonnecellen

Oprolbare zonnecellen op een doek in grote en kleine formaten hebben steeds meer toepassingen en de mensen willen steeds meer producten zo verduurzamen. De UV-bestendige en zonne (weers) bestendige dunne-film panelen hebben maximale afmetingen van meer dan 1 bij 15 meter want een enorm oppervlakte is. De grote panelen zijn opgebouwd uit rijen. schakeringen van kleinere zonnecellen.

Techniek

Er zijn een aantal standaard panelen volgens deze specificaties met een gelijke breedte. De lengte is afhankelijk van het vermogen en bedraagt 58,4 cm voor panelen van 7 W. Voor 14 W geldt een lengte van 106,7 of 154,3 cm en deze bedraagt 202,6 cm voor panelen van 28 W. Amorfe zonnecellen (wat ook wel dunne-film zonnepanelen wordt genoemd) laden ook in omgevingen met minder licht.

Rendement

De panelen behoeven geen aangepaste opstelling naar windrichting of hellingshoek. Dit compenseert de enigszins lagere piekvermogens onder ideale omstandigheden. De oprolbare zonnepanelen zijn gelamineerd met zorgenaamd ethyleen-tetrafluorethyleen copolymeer (ETFE) dat zeer goede thermische, mechanische, elektrische en chemische eigenschappen heeft en 95% van het zichtbare licht doorlaat. De gespecificeerde levensduur is meer dan 20 jaar. Op verzoek zijn ook panelen met een bitumineuze lijmlaag aan de achterzijde verkrijgbaar.